Posebna čast za Vučića u Dubrovniku (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Jun.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebna čast za Vučića u Dubrovniku (FOTO)

Evo kako je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dočekala srpskog kolegu...

Kitarović je priredila radni ručak Aleksandru Vučiću, odmah po njegovom dolasku u Dubrovnik.

Sudeći po fotografijama, u pitanju je bio srdačan susret, koji potvrđuje ranije izjave Vučića i Kolinde Grabar Kitarović da se nadaju boljoj saradnji i poboljšanju odnosa dve zemlje.

"Srećan sam što su mi Kolinda i drugi ukrali šou"

Vučić će, inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Dubrovniku učestvovati na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Agencije prenose da su predsednik Vučić i hrvatska predsednica razgovarali su o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje. Pogledajte fotografije susreta:

Njihov sastanak usledio je ubrzo posle svečanog prijema koji je Vučić priredio nedavno u Beogradu, povodom preuzimanja dužnosti, a kada su i on i njegova hrvatska koleginica najavili intenziviranje kontakata i razgovora u cilju rešavanja preostalih otvorenih pitanja između dve zemlje.

Kolinda: U Vučiću napokon imam pravog sagovornika

Hrvatska, koja predsedava Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi domaćin je u Dubrovniku današnjeg sastanka, kojim završava predsedavanje tom regionalnom inicijativom.

Za popodne je planirana plenarna sednica Samita.

A od Kolinde...:Šta je na dar dobila Tamara Vučić?

Uvodno obraćanje na ovom skupu imaće Grabar Kitarović, a nakon nje će, o stanju u regionu, kako je predviđeno, govoriti najpre predsednik Vučić, a zatim njegov slovenački kolega Borut Pahor, šef crnogorske države Filip Vujanović, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, bugarski premijer Bojko Borisov i turski vicepremijer Turgul Turkes.

Predsednik Vučić razgovaraće u Dubrovniku i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.