Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko potvrdio povlačenje iz Debaljceva

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko potvrdio je da su vladine trupe kompletirale "plansko i organizovano" povlačenje iz istočnog ukrajinskog grada Debaljceva, koji je bio centralno porište sukoba između ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

"U ovom trenutku možemo reći da je 80 posto naših jednica otišlo", rekao je Porošnko dodajući da još dvije kolone treba da se povuku.

Neprijateljstva su nastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << uprkos prekidu vatre koji je trebalo da stupi na snaku u nedjelju 15.februara.

Debaljcevo je ključni željeznički link između dva grada na istoku koje kontrolišu pobunjenici Donjeck i Luganjsk.

Šefica diplomatije EU, Federica Mogherini je danas (18.februara), osudila pobunjeničku ofanzivu na Debaljcevo kao "evidentno kršenje" prekida vatre.

Mogherini je rekla da je EU spremna da preduzme odgovarajuću akciju u slučaju da se borbe nastave, kao i da se nastavi kršenje drugih oredbi sporazuma iz Minska postignutog prošle sedmice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.