Policija u Zagrebu sinoć sprečavala okupljanje mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 08:18

Policija u Zagrebu sinoć sprečavala okupljanje mladih

Trg oko zagrebačkog Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK) sinoć je bio pun policijajaca koji tu dežuraju kako bi spečili mlade da se okupljaju.

Nakon što su zatvoreni kafići i klubovi, trg oko HNK postao je omiljeno mesto na kojem se okupljaju mladi Zagrepčani željni druženja i zabave, piše portal Indeks.

Prvi put su sa tog mesta oterani u petak uveče, a policija je sinoć dežura da se ne bi opet okupljali.

Kako portal podseća, 2. marta je na snagu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stupila preporuka nacionalnog štaba o strožim kontrolama javnih okupljanja.

Zbog toga je policija u saradnji sa saobraćajnim redarima značajno pojačala patrole oko HNK i legitimisala mlade koji su došli na tu lokaciju.

Šef kriznog štaba Davor Božinović komentarisao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome šta će biti na trgu kod HNK.

"Tu sarađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako će izvesti tu akciju, a to nije nešto što se najavljuje pre nego što se dogodi", rekao je Božinović.

Ljudi bi trebalo da odsutanu od neformalnih druženja jer su prepoznata kao jedan od oblika širenja korona virusa, apelovao je Božinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija u Zagrebu dežurala na trgu da se mladi ne bi okupljali

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2021

ZAGREB - Trg oko zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sinoć je bio pun policije koja je dežurala kako se mladi ne bi okupljali.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.