Policija sprečila demobilisane borce da uđu u parlament

Izvor: Press, 07.Nov.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila demobilisane borce da uđu u parlament

Grupa penzionisanih vojnika pokušala je danas da uđe u zgradu parlamenta Federacije BiH u Sarajevu tokom sednice Predstavničkog doma koji razmatra izmene Zakona o privremenoj starosnoj penziji

Oko 200 demobilisanih vojnika protestovalo je danas ispred zgrade parlamenta zahtevajući da se sa dnevnog reda ne povlači dopuna Zakona o privremenoj starosnoj penziji.

Tokom protesta je zamalo došlo do incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << između policije i demonstranata kada je grupa bivših vojnika pokušala da uđe u zgradu parlamenta.

Penzije bi, usvajanjem te dopune zakona, trebalo da budu isplaćivane iz federalnog, a ne državnog budžeta.

Vlada Federacije BiH danas je zatražila odlaganje izjašnjavanja o toj tački zbog pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta Federacije BiH Fehim Škaljić razgovarao je danas s predstavnicima bivših pripadnika Oružanih snaga BiH.

Dogovoreno je da će se o izmenama Zakona o potvrđivanju prava na privremenu starosnu penziju ostvarenu pod povoljnijim uslovima, sutra razgovarati u nastavku sednice Predstavničkog doma PFBiH poslanici raspravljati o tom zakonu.

Demobilisani borci su poručili da neće dopustiti da se skine s dnevnog reda zakon koji im omogućava isplatu njihovih penzija iz budžeta Federacije BiH.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Policija sprečila veterane da uđu u parlament

Izvor: Danas, 07.Nov.2012

Grupa penzionisanih vojnika pokušala je juče da uđe u zgradu parlamenta Federacije BiH u Sarajevu tokom sednice Predstavničkog doma koji je razmatrao izmene Zakona o privremenoj starosnoj penziji. Oko 200 demobilisanih vojnika protestovalo je ispred zgrade parlamenta zahtevajući da se sa dnevnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.