Pogledajte spot ISIS-a u kome prete Balkanu!

Izvor: Mondo, 05.Jun.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte spot ISIS-a u kome prete Balkanu!

Teroristi "Islamske države" objavili su spot u kome prete balkanskim zemljama i pozivaju muslimane sa ovih područja na džihad. Ministar srpske policije Nebojša Stefanović kaže da nije iznenađen ovim snimkom.

Džihadisti iz BiH i sa Kosova pozivaju svoje sunarodnike da se "isele u zemlju islama, a oni koji ne mogu neka se bore u Bosni, Srbiji"...

"Postavljajte im eksplozive ispod auta, ispred kuća, uzmite neki otrov i stavite im u piće, u jelo neka crknu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od otrova, ubijajte ih na svakom mestu gde god stignete po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku. Vi to možete, a Alah će vam pomoći”, naveli su na snimku.

Nakon skandaloznog novog snimka džihadista oglasio se srpski ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da srpske službe bezbednosti svakodnevno prate situaciju kada je u pitanju radikalni terorizam i da preduzimaju sve mere da ne dođe do prelivanja terorizma iz regiona i nestabilnosti Srbije.

"Svako ko želi da ugrozi Srbiju miože da očekuje žestok odgovor Srbije jer nećemo dozvoliti da neko nad nama isprobava terorističke napade", rekao je Stefanović na pitanje novinara o spotovima islamista.

On je dodao da ti spotovi za domaće službe bezbednosti nisu iznenađenje, podsećajući da je iz policije i ranije upozoravano na mogućnost da moze doći do određenih pretnji Srbiji i radikalizacije pojedinca, pre svega mladih.

Stefanović je napomenuo da su neki od tih ljudi pod merama kontrole bezbednosnih službi.

"Pratimo situaciju, preduzimamo mere i svakodnevno naše službe bezbednosti razmatraju situaciju", rekao je Stefanović.

UPOZORAVAMO NA UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ!

Izvor: al Hayat

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.