Podgorica, uhapšeni zbog planiranja napada bombom

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica, uhapšeni zbog planiranja napada bombom

Tri osobe iz Podgorice uhapšene zbog sumnje da su planirale bombaški napad u glavnom gradu Crne Gore.
Kontrolom vozila u Danilovgradu, u kojem su bili osumnjičeni I. V. (38) i N. M. (36), policija je pronašla ručnu bombu M-75 sa osiguračem, prenosi RTCG.
"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I. V. i N. M imali nameru da upotrebom bombe izvrše teško krivično delo u jednom naselju na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << području Podgorice u čemu su sprečeni brzom reakcijom policije", saopštila je Uprava policije.
Sumnja se da je bomba kupljena od D. B. (35) iz Plužina.
Osim ručne bombe, pronađeno je i vozilo "folksvagen polo" za koje se sumnja da je ukradeno.
"O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I. V, N. M. i D. B. uhapse i da se privedu uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšena dvojica osumnjičenih za pranje novca

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 11:52

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca. . Uhapšeni su D. O. (1962), bivše odgovorno lice preduzeća "Hidrotim" i odgovorno lice "Metalac Kompani" iz Kuršumlije, i D. J. (1962), odgovorno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.