Podgorica odbila zahtev Saše Sinđelića za azil

Izvor: RTS, 10.Sep.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica odbila zahtev Saše Sinđelića za azil

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore donelo je rešenje kojim je odbijen zahtev dodeljivanja azila Saši Sinđeliću, svedoku-saradniku u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, sopšteno je CdM-u iz MUP-a.
U saopštenju se navodi da je uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno da je Saša Sinđelić učinio krivično delo pre ulaska u Crnu Goru, za koje je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u skladu sa zakonodavstvom te države, propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil, preneo je podgorički portal CdM.
Iz MUP-a ističu da je Saša Sinđelić (38) u toku postupka po zahtevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata, i tada je izneo činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori.
"Međutim, priroda iznetih činjenica i okolnosti nije mogla bitno uticati na donošenje drugačije odluke", navedeno je u saopštenju.
Protiv donetog rešenja Sinđelić može da podnese tužbu Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja ovog rešenja.
Viši sud u Podgoici je prošle sedmice doneo odluku kojom se odobrava izručenje Sinđelića Hrvatskoj, koja ga potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 21 godine zbog ubitva Mirka Fotisa.
Crnogorska policija je 2. jula ove godine, postupajući na osnovu međunarodne poternice Interpol Zagreb, uhapsila Sašu Sinđelića.
Sinđelić je 17. juna ove godine stigao ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odeljenja bezbednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora odbila zahtjev Saše Sinđelića za azil

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore donijelo je rješenje kojim se odbija zahtjev dodjeljivanja azila Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, potvrđeno je medijima iz MUP-a. Kako je utvrdio MUP, Sinđelić je, zbog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

MUP Crne Gore odbio zahtev Sinđelića za azil

Izvor: Blic, 10.Sep.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore donelo je rešenje kojim je odbijen zahtev dodeljivanja azila Saši Sinđeliću (38), svedoku-saradniku u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016., saopšteno je iz tog ministarstva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.