Podgorica, građani na saslušanju zbog nereda na protestu

Izvor: RTS, 05.Nov.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica, građani na saslušanju zbog nereda na protestu

Počela saslušanja građana za koje se sumnja da su učestvovali u neredima na protestima dela opozicije u Podgorici 24. oktobra. Nasilnike sa protesta policija traži i na društvenim mrežama.
Bokser iz Budve Nikola Sjekloća, koji prema evidencijama iz policije važi za pripadnika "barsko-budvanskog klana", saslušan je juče u budvanskoj policiji zbog sumnje da je učestvovao u neredima tokom protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispred parlamenta, potvrđeno je Dnevnim novinama u Upravi policije.

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika, Sjekloća je izjavu dao u svojstvu građanina, a narednih dana će biti saslušano još dvadesetak građana.
Policija koristi i saznanja sa društvenih mreža, odnosno najave i tekstove nakon protesta koji govore o onima koji su napadali policiju i pokušavali silom da uđu u Skupštinu Crne Gore.
U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici su počela i saslušanja pripadnika SAJ-a povodom prebijanja Milorada Martinovića tokom protesta DF-a, a policajci su, takođe, saslušani u svojstvu građana.
Nakon što je komandant SAJ-a Radosav Lješković Tužilaštvu dostavio spisak svih 55 pripadnika te jedinice, koji će narednih dana dati izjave o tom događaju, iz Tužilaštva su saopštili da će se oglasiti tek nakon što okončaju sva salušanja o dešavanjima sa protesta DF-a.
Pored pričinjenja materijalne štete, tokom protesta dela opozicije koja zahteva da vlada podnese ostavku i da prelazna vlada pripremi nove parlamentarne izbore, povređeno je 29 policijskih službenika, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, podaci su Uprave policije.
Inače, prema saznanjima Pobjede, opozicioni parlamentarni Demokratski front planira novi veliki protestni miting krajem novembra u Podgorici.
Pozivajući se na informacije iz više izvora u tom političkom savezu, dnevnik navodi da je ključni cilj da veliki miting bude održan uoči odluke ministara spoljnih poslova država članica NATO, u Briselu 1. decembra, kada bi trebalo da bude doneta odluka o pozivu Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.