Podgorica: Ukinuto finansiranje opozvanih ambasadora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2021, 12:37

Podgorica: Ukinuto finansiranje opozvanih ambasadora

Svim opozvanim ambasadorima Crne Gore onemogućen je pristup ambasadama, prestaje njihovo finansiranje, a stanove mogu da koriste do otkaznog roka, prenele su danas podgoričke "Vijesti".

Kako "Vijesti" saznaju u Ministarstvu spoljnih poslova, opozvanim ambasadorima nije dozvoljeno da dalje koriste bilo kakva sredstva kojima raspolaže Ministarstvo, poput službenih automobila.

Ministarstvo je u saopštenju podsetilo da je ambasadorima koje je opozvala Vlada dat rok do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 15. februara da završe sve obaveze u zemljama prijema.

"Instrukcija je upućena još 18. decembra prošle godine. Ambasadorima je naloženo da predaju dužnost, a opoziv će formalno stupiti na snagu potpisom predsednika. U skladu sa Zakonom o spoljnim poslovima i Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, današnjom instrukcijom su određeni privremeni otpravnici poslova, koji će rukovoditi radom ambasada do imenovanja novih ambasadora", navodi se u saopštenju.

Dosadašnji ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović u ponedeljak je najavio da neće poštovati odluku o opozivu dok je predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne potpiše.

Ministarstvo je najavilo da te aktivnosti neće biti tolerisane, ali da mogu naškoditi ugledu i imidžu Crne Gore u zemlji prijema.

Đukanović se pre dvadesetak dana sastao sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem nakon čega je saopšteno da je postignut dogovor oko opozvanih ambasadora.

Vlada je ranije opozvala ambasadore iz Kine Darka Pajovića, Vatikana Miodraga Vlahovića, Bosne i Hercegovine Obrada Stanišića, Italije Sanju Vlahović, Njemačke Veru Kuliš, Srbije Tarzana Miloševića i Ujedinjenih Arapskih Emirata Dušanku Jeknić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vijesti: Opozvanim ambasadorima Crne Gore onemogućen pristup ambasadama

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2021

Svim opozvanim ambasadorima Crne Gore onemogućen je pristup ambasadama, prestaje njihovo finansiranje, a stanove mogu da koriste do otkaznog roka, prenele su podgoričke "Vijesti".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.