Počeo rad na prekograničnom projektu zaštite od požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 16:24

Počeo rad na prekograničnom projektu zaštite od požara

Realizacijom projekta "Unapređenje sistema upravljanja zaštitom od požara u prekograničnom području BiH i Srbije“ za Nacionalni park Tara će biti izrađena procena rizika od šumskih požara i plan za vanredne situacije, a za opštinu Rogatica plan zaštite od požara.

Ovaj program se realizuje u okviru IPA programa Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020, trajaće do septembra sledeće godine a njegova ukupna vrednost iznosi oko 430.000 evra, saopšteno je iz Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parka Tara.

U saopštenju se navodi da je sa nadležnim Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU u okviru Ministarstva finansija Srbije, ugovoreno sufinansiranje sredstvima EU u iznosu od nešto više od 364.000 evra a ostatak sredstava će obezbediti projektni partneri.

Područje obuhvaćeno projektom je u riziku od šumskih požara, jer je 80 odsto Nacionalnog parka Tara i 55 odsto područja Rogatice pod šumom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.