Petrov: Saradnja sa HDZ-om je završena

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov: Saradnja sa HDZ-om je završena

Lider Mosta Božo Petrov izjavio je da je saradnja sa HDZ-om završena i da oni nikada neće podržati ljude koji žele da prećute kriminal.
"Priča o saradnji sa HDZ-om je završena, u trenutku kad je neko ovoliko nekorektan. Više nemam šta sa njima na bilo koji način pričati, nema trećeg braka. Zatvoreni smo prema tome i nikad nećemo podržavati ljude koji će prećutati kriminal. Pozivam premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dokaže da ima većinu i da nije lagao celu hrvatsku javnost", izjavio je šef Most-a Božo Petrov na pitanje o tome postoji li opcija da Most po treći put oformi savez sa strankom Andreja Plenkovića, preneo je Indeks.

Petrov je optužio partnere u vladajućoj koaliciji iz Hrvatske demokratske zajednice da su pokušali da "kupe" njihovog poslanika Hrvoja Runtića obećanjima da će mu biti deblokiran račun i vraćena zaplenjena kuća ako glasa za ministra finansija Zdravka Marića.
HDZ najodlučnije odbacuje ove optužbe. Smatraju da je to samo nastavak prljave kampanje koju, kako kažu, vodi njihov dojučerašnji partner. Iz policije poručuju da proveravaju optužbe poslanika Mosta.
"Preko posrednika meni je poručeno da glasam za poverenje Zdravku Mariću. U slučaju opoziva Bože Petrova da mogu biti protiv njegovog opoziva, to im ne igra nikakvu ulogu. Sad će na mene haubice, topovi, višecevni bacači raketa", naveo je Hrvoje Runtić, poslanik MOST-a.
Petrovljevo odlučno odbacivanje svake moguće saradnje s HDZ-om izazvalo je podsmeh, ali i osude opozicije, koja ga je podsetila da je isto rekao u više navrata tokom protekle dve godine.
Šef SDP-a Davor Bernardić sinoć je odmah izjavio da njegova stranka nema nikakvu nameru da sarađuje sa HDZ-om, ali ni sa Mostom.
Istakao je da smatra da su obe stranke potrošile dve godine vremena hrvatskih građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIZA VLADE: PETROV Saradnja sa HDZ je završena - nikad više!

Izvor: Kurir, 30.Apr.2017

..."Priča o saradnji sa HDZ-om je završena, u trenutku kad je neko ovoliko nekorektan Više nemam šta sa njima na bilo koji način pričati, nema trećeg braka Zatvoreni smo prema tome i nikad nećemo podržavati ljude koji će prećutati kriminal Pozivam premijera da dokaže da ima većinu i da nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.