Perenčević osuđen na 15 godina, Mutinić oslobođen

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perenčević osuđen na 15 godina, Mutinić oslobođen

Županijski sud u Zagrebu izrekao je nepravosnažne presude pripadnicima srpskih snaga, Draganu Perenčeviću na 15 godina zatvora, dok je Slobodan Mutinić oslobođen odovornosti.
Perenčević je osuđen u odsustvu, a Mutinić, kojeg su Hrvatskoj prethodno izručile SAD, je oslobođen odgovornosti i on će danas napustiti pritvor.
Optužnica ih je teretila da su u januaru 1992. nasilno odveli bračni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << par Cindrić iz njihove kuće u Petrinji do lokacije u selu Jošavica, gde su ubijeni s više hitaca iz vatrenog oružja.
Perenčevića optužnica tereti i za ubistvo tročlane porodice Križević 22/23. decembra 1991. godine u tada okupiranoj Petrinji.
Supružnici Ana i Ivan Križević i njihov sin Damir tada su usmrćeni u svom domu iz neposredne blizine, prenosi portal Indeks.
Mutić je na suđenju tvrdio da nije kriv.
Inače, on je živeo u SAD od 1999. godine, a 2016. je osuđen na dve godine zatvora u američkoj saveznoj državi Ohajo, jer je u imigracijskim dokumentima lagao da nije kršio zakone i bio umešan u genocid ili etničko čišćenje.
Nakon izdržavanja kazne deportovan je u Hrvatsku, a na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.