Povlačenje RS iz državnih institucija ne bi funkcionisalo

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 23:51

"Povlačenje RS iz državnih institucija ne bi funkcionisalo"

Šefica USAID Samanta Pauer izjavila je danas da povlačenje Republike Srpske ne bi funkcionisalo.

Ona je istakla da bi to moglo da dovede u pitanje održivost Republike Srpske.

"To je udaljavanje od slova Dejtona i problematično sa stanovišta ljudi koji se smatraju delom zemlje koja se zove BiH i veoma je problematično kada je u pitanju održivost Republike Srpske kao takve. Politika i ekonomija idu zajedno ruku pod ruku i trebate služiti svojim građanima i biračima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazala je on novinarima u Sarajevu.

Upitana kada se može očekivati deblokada institucija BiH, Samanta Pauer je rekla da ne može predviđati rokove niti okarakterisati namere Dodika u pogledu rada institucija.

Ona je dodala da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na sastanku u Predsedništvu BiH rekao drugačije stvari u odnosu na one koje je izneo na konferenciji za novinare.

"Dobila sam kratak sažetak te konferencije i izjava koje je dao u određenoj meri odstupaju od stvarnog razgovara koji smo vodili", kazala je Pauer.

Prema njenim rečima, Dodik je na sastanku u Predsedništvu rekao "poprilično mnogo stvari u vezi sa važnosti privrednog razvoja u Republici Srpskoj, kao i o tragediji masovnog odliva stanovništva iz ove zemlje".

"To je najgori simptom lošeg rada i neuspeha političkih lidera", kazala je šefica USAID-a. Put koji ide ka tome, da se vraćaju ovlaštenja koja pripadaju državnim institucijama, ocenila je, samo će još više podrivati već postojeću ranjivost u ekonomskoj sferi RS, u čije ime Dodik kaže da nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pauer: Povlačenje RS iz državnih institucija ne bi funkcionisalo

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2022, 00:38

Šefica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanta Pauer izjavila je da povlačenje Republike Srpske ne bi funkcionisalo, ističući da bi to moglo da dovede u pitanje održivost Republike Srpske.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.