Izvor: RTS, 10.Dec.2021, 21:31

Parlament RS usvojio Zaključke o prenosu nadležnosti

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji Srpske. Parlament RS usvojio i Deklaraciju o ustavnim principima.
Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Republike Srpske da u roku do šest meseci uputi na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske zakone i druge propise koji će omogućiti nesmetano funkcionisanje Republike Srpske.

Zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa Republike Srpske na institucije BiH neće se primenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu zakona i drugih propisa iz tačke 2. ovih zaključaka.
Narodna skupština RS usvojila je i Deklaraciju o ustavnim principima. 
U Deklaraciji, Narodna skupština zadužuje Vladu RS da, u koordinaciji sa predsednicom Republike Srpske, pripremi tekst Ustava RS kojim će se potvrditi sve nadležnosti Republike Srpske, izuzimajući nadležnosti koje po Ustavu BiH pripadaju BiH.
Novim Ustavom Republike Srpske, između ostalog, Banjaluka će biti određena kao glavni grad Republike Srpske, a Pale kao prestonica Republike Srpske. 
Na današnjoj sednici razmatrane su četiri informacije, nakon čega su usvojeni zaključci u vezi s pravosudnim institucijama, odbranom i bezbednošću, te indirektnim porezima.
Opozicija nije prisustvovala glasanju. Glasala su 52 poslanika, od kojih je 49 iz vladajuće koalicije podržalo zaključke. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKUPŠTINA USVOJILA ZAKLJUČKE Prvi korak ka vraćanju nadležnosti na Srpsku, Vlada ima rok pola godine da napiše zakone

Izvor: Blic, 10.Dec.2021

Narodna skupština Republike Srpske, nakon višečasovne rasprave, usvojila je zaključke koje se tiču povlačenje saglasnosti RS za prenos nadležnosi na BiH, prvenstveno iz ovlasti odbrane i bezbednosti, sistema indirektnog oporezivanja i pravosuđa.

Nastavak na Blic...

Parlament Republike Srpske usvojio Zaključke o prenosu nadležnosti

Izvor: N1 televizija, 10.Dec.2021

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je set zaključaka kojima je povučena saglasnost na postojanje više državnih institucija i najavljeno formiranje entitetskih institucija u tim oblastima.

Nastavak na N1 televizija...

Narodna skupština Republike Srpske usvojila zaključke o prenosu nadležnosti

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2021, 09:38

Zaključci u vezi Informacije o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH Narodna skupština Republike Srpske usvaja Informaciju o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH. Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Republike Srpske da u roku do šest mjeseci...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.