Park i 68 sadnica za Đorđa Balaševića u Podgorici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2021, 21:15

Park i 68 sadnica za Đorđa Balaševića u Podgorici

Na inicijativu građana Crne Gore Podgorica je u utorak, dobila park posvećen nedavno preminulom jugoslovenskom kantautoru Đorđa Balaševića.   Park je otvoren 11. maja na Balaševićev 68. rođendan i tim povodom zasađeno je isto toliko sadnica drveća,  među njima i orah o kom je Panonski mornar pjevao u pjesmi „Neki novi klinci“.  Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, kazao je da se Glavni grad odlučio da na ovaj način oda počast legendarnom muzičaru „jer parkovi traju duže, a da je uspomena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Na dan kad sam rođen, tu je posađen orah" U Podgorici otvoren PARK ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Sve posađene vrste sadnica opevao je u svojim pesmama (FOTO)

Izvor: Blic, 12.Maj.2021, 00:06

U Podgorici je večeras svečano otvoren park posvećen nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.