Parastos za ubijene Srbe Srebrenice, Bratunca i Skelana

Izvor: Studio B, 20.Jul.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parastos za ubijene Srbe Srebrenice, Bratunca i Skelana

Parastos za sve Srbe ubijene tokom rata služen je u Srebrenici, Bratuncu i Skelanima, a u Bratuncu je obeležena dvadeset i jedna godina od ubistva osam meštana sela Magašići, među kojima i šest žena.

Samo pet dana kasnije ubijeno je sedam meštana srpske nacionalnosti u susednom selu Hranča, koje je spaljeno.

Na području Podrinja, tokom rata od 1992. do 1995. godine pripadnici tzv. Armije BiH iz Srebrenice su, prema istraživanju ratnih zločina, ubili 3.267 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << civila i vojnika srpske nacionalnosti, prenela je RTRS.

Parastos je služio episkop zvorničko - tuzlanski Hrizostom koji je naglasio da je jedan od njegovih prioriteta nakon dolaska u eparhiju zvorničko-tuzlansku da poseti sva stratišta, naročito u Podrinju.

"To su stratišta koja su stravična, mesta potpunog uništenja srpskog naroda, a može se govoriti i o genocidu koji je izvršen nad srpskim narodom na području Podrinja", rekao je episkop Hrizostom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomen za srpske žrtve Podrinja

Izvor: RTS, 20.Jul.2013

U Bratuncu, Skelanima i Srebrenici parastosima odata počast srpskim žrtvama u Podrinju stradalim od 1992. do 1995. godine. U Bratuncu služen pomen i za osam žrtava iz sela Magašići. ..Parastos za sve Srbe ubijene tokom rata služen je u Srebrenici, Bratuncu i Skelanima, a u Bratuncu je obeležena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.