Papa poručio Hrvatima da se “strpe oko kanonizacije Stepinca”

Izvor: RTS, 06.Feb.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa poručio Hrvatima da se “strpe oko kanonizacije Stepinca”

Hrvatski premijer se sastao sa papom Franjom, koji je, kada je reč o kanonizaciji Alojzija Stepinca, pozvao na strpljenje.
Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Vatikanu s papom Franjom i s vatikanskim državnim sekretarom, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Plenković je nakon sastanka rekao da su spomenuli temu kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca.
"Poruka koju imamo je poruka strpljenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je premijer.
Papa Franja je, inače, prošle godine rekao "da ne zna čemu bi služilo proglašenje za sveca ako istina nije jasna".
Plenković je papu Franju pozvao da poseti Hrvatsku.
Na pitanje što je papa Franja odgovorio, kaže da on bira manje zemlje i one gde katolici nisu većina i da je svaka njegova poseta precizno pripremljena i s tačno određenim porukama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠAMAR Hrvatima iz VATIKANA! Ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020

Andrej Plenković sastao se danas u Vatikanu s papom Franjom i s vatikanskim državnim sekretarom, kardinalom Pietrom Parolinom...To je Plenkovićeva druga službena poseta Svetoj Stolici i drugi susret s Franjom...Plenkovićje nakon sastanka rekao kako je papu Franju izvestio o hrvatskom predsedavanju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Papin ŠAMAR Plenkoviću: Odbija da Stepinca proglasi za sveca

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2020

Između dva susreta pape i Plenkovića ništa se nije promenilo ZAGREB-OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" I u drugom susretu pape Franje i Andreja Plenkovića u Vatikanu, hrvatski premijer nije dobio odgovor kada će i hoće li uopšte kardinal Alojzije Stepinac biti proglašen svetim....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.