Pa zar ovako? Crnogorski sabor uz tange! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Jul.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pa zar ovako? Crnogorski sabor uz tange! (VIDEO)

Narodni sportovi i turbo folk program pod šatorom i ove godine obeležili veliki narodni zbor u Njegovuđi. U pitanju je centralni događaj sezone na Durmitoru.

Više hiljada ljudi i ove godine posetilo Veliki narodni zbor u Njegovuđi koji se tradicionalno već decenijama održava 13. jula (na Dan državnosti Crne Gore).

Manifestaciju staru više od 100 godina i ovog leta obeležili su tradicionalni “narodni sportovi” - trke na konjima, bacanje kamena s ramena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povlačenje konopaca…



Izvor: YouTube

Međutim, ni ovog puta nije prošlo bez šatora i turbo folka, pevačice u tanga šortsu i gostiju egzaltiranih ovakvom modnom i muzičkom ponudom, javlja mondo.me.



Izvor: YouTube

Narodni zbor u Njegovuđi, koji se održava u okviru manifestacije "Dani planinskog cvijeća", važi za centralni turistički događaj letnje sezone na Durmitoru.

Pogledajte atmosferu na saboru u našoj FOTO GALERIJI:

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.