Ovo je Karadžić izjavio advokatu posle presude

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2016, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Karadžić izjavio advokatu posle presude

Piter Robinson, član Pravnog tima savetnika Radovana Karadžića, najavio je žalbu na presudu Haškog tribunala kojom je Karadžić osuđen na 40 godina zatvora.

Robinson je rekao novinarima da je Karadžić bio zaprepašćen što je proglašen krivim za organizovanje srpskih zločina širom BiH tokom rata od 1992. do 1995. godine.

- Razgovarao sam sa Radovanom Karadžićem, on je razočaran i zaprepašćen, smatra da sudsko veće nije uzelo u obzir sve dokaze kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je donosilo presudu i odlučio je da će se žaliti. Nisam bio iznenađen presudom, očekivao sam je - rekao je Robinson.

Karadžić je osuđen na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasio krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

Na ovu presudu i tužilaštvo Haškog tribunala ima pravo da uloži žalbu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.