Izvor: B92, 13.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka zamenika ministra policije

Sofija -- Zamenik bugarskog ministra unutrašnjih poslova Raif Mustafa podneo je danas ostavku zbog optužbi da je ponudio mito vladinom funkcioneru.

Mustafa je izjavio da je podneo ostavku da ne bi ugrozio svoju partiju etničkih Turaka - Pokret za prava i slobodu (MVF) - uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 5. jul. Zamenik ministra je uhapšen u četvrtak zato što je, kako ga terete, ponudio 100.000 leva mita jednom visokom vladinom funkcioneru, do čega se došlo u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrage o prevari vezanoj za pomoć Evropske unije.

Mustafa je porekao da je uradio bilo šta nezakonito i dodao da je zatražio od partijskog rukovodstva da ga skinu sa izborne liste partije MVF.

Bugarska vlada koju vode socijalisti je pod velikim pritiskom. Ne samo da stižu kritike iz EU zbog nedovoljne angažovanosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije medju visokim vladinim državnicima, već i istraživanja javnog mnjenja ukazuju da narod želi odlazak sadašnje vlade iz istih razloga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zamenik bugarskog ministra unutrašnjih poslova podneo ostavku

Izvor: Southeast European Times, 14.Jun.2009, 20:37

14/06/2009..SOFIJA, Bugarska -- Zamenik bugarskog ministra unutrašnjih poslova Raif Mustafa ponudio je ostavku u subotu (13. jun) posle medijskih izveštaja u kojima se ukazuje na njegovu umešanost u korupcionaški skandal. Mustafa je u saopštenju naveo da ne želi da naruši imidž svog Pokreta za...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.