Ostavka člana Saveta za građansku kontrolu rada policije

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 13:27

Ostavka člana Saveta za građansku kontrolu rada policije

Dr Vladimir Dobričanin podneo je ostavku na članstvo u crnogorskom Savetu za građansku kontrolu rada policije. "Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana", naveo je Dobričanin.
"Mogao sam to uraditi i prije ali sam odavno shvatio da na svakom mjestu dokle god ima ikakvog smisla treba braniti istinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pravdu i boriti se za obespravljene pojedince. Postupao sam do danas kao zdravstveni radnik i humanista u Savjetu insistirajući da obraćamo uvijek pažnju na kontrolu rada policije", naveo je Dobričanin.
Kaže da je siguran da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana.
"Cijelog života učim da liječim ljude i takve metode za mene kao ljekara su neprihvatljive. Duboko prezirem silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih", rekao je on.
Prema njegovim rečima, pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika je necivilizacijski čin koji nema opravdanja.
Podseća da hipokratova zakletva obavezuje 24 sata.
"Iako imam svoj politički stav, iako je on javan, iako ga smatram dijelom svog bića, ni jednog trenutka svog rada u Savjetu nijesam bio političar, niti sam prestajao da budem ljekar. Ako je postalo besmisleno, a jeste, da se za svoje poimanje slobode i slobodnog društva borim kroz Savjet, nisu nestali drugi načini niti su nestali ljudi sa kojima i za koje se valja boriti", zaključio je Dobričanin.
U više gradova Crne Gore održani su protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću. 
Nakon jučerašnjih nereda, crnogorska Uprava policije je izdala saopštenje u kojem navodi da će na sve oblike nasilja efikasno odgovoriti. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posle brutalnog prebijanja naroda u Pljevljima: Dr Vladimir Dobričanin PODNEO ostavku na članstvo u Savetu za građansku kontrolu rada policije

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2020

Duboko prezirem silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih. saopštio je Dobričanin Dr Vladimir Dobričanin podneo je ostavku na članstvo u Savetu za građansku kontrolu rada policije, posle brutalnog prebijanja naroda u Pljevljima ali i u drugim gradovima Crne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.