Orban pozdravlja govor Trampa kao kraj multilateralizma

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban pozdravlja govor Trampa kao "kraj multilateralizma"

Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je stav američkog predsednika Donalda Trampa da sve zemlje imaju pravo da na prvo mesto stave sopstvene interese ključna fraza njegovog inauguracionog govora.
Viktor Orban je Trampovu izjavu protumačio kao "kraj multilateralizma" i kao dozvolu da Mađarska takođe sebe stavi na prvo mesto, naveo je AP.

Na ekonomskoj konferenciji, koju je organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nacionalna banka Mađarske, Orban se dotakao i predstojećih izbora u Francuskoj, ističući da bi želeo da pobedi konzervativac Fransoa Fijon.
Podržao je i Fijonovo zalaganje za novu vojnu alijansu u Evropi.
Ta nova alijansa bi mogla Evropi da pruži veće samopouzdanja i mogućnost da pregovara sa svim stranama, uključujući i Rusiju, poručio je Orban.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban hvali Trampov inauguralni govor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2017

Premijer Mađarske Viktor Orban ocenio je danas da je najznačajnija rečenica inauguralnog govora Donalda Trampa bila ona u kojoj kaže da sve zemlje imaju prava da svoj interes stave na prvo mesto...Orban je Trampovu izjavu interpretirao kao "kraj multilateralizma" i dozvolu Mađarskoj da i ona sebe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.