Optužnica zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica zbog krijumčarenja ljudi

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv tri osobe, državljane BiH, osumnjičene za krivično delo krijumčarenje ljudi preko granice, uz materijalnu korist, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Optužnica je podignuta protiv Nihada Muratovića, Nisveta Skenderovića i Aladina Galijaševića, koji se terete da su 19. i 20. februara prošle godine, na području Velike Kladuše, pokušali da prevezu u Hrvatsku više osoba koje ne ispunjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uslove za zakonit ulazak u zemlju.

Optuženi su pokušali nezakonito da prevezu 11 državljana BiH preko državne granice u Hrvatsku, sa ciljem daljeg prebacivanja u zemlje zapadne Evrope.

Prodali dve ženske osobe

Raste broj žrtava trgovine ljudima u Srbiji

Trgovina organima: Rusija za zaštitu svedoka

U optužnici se navodi da je Muratović, 19. februara prošle godine, nakon prethodnog dogovora sa trećom osobom, sa Skenderovićem dogovorio ileglano prebacivanje migranata u Hrvatasku po ceni od 1.300 evra za jednu grupu.

Skenderović je dogovorio sa Galijaševićem da, za 35 evra po osobi, kao vodič ilegalno prebaci migrante iz BiH u Hrvtasku.

Nakon pokušaja organizovanja ileglanog prelaska, optužene i ilegalne migrante su otkrili ovlašteni službenici Jedinice granične poliicje Velika Kladuša.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.