Optužnica protiv 15 osoba za napad u Uzdolju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv 15 osoba za napad u Uzdolju

Tužilaštvo u Šibeniku podnelo je Opštinskom sudu optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, svi napadači su navijači "Torcide", splitskog fudbalskog kluba Hajduk.

Državno tužilaštvo u saopštenju navodi da je podignuta optužnica protiv njih zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, prenosi Indeks.

On se terete da su 21. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 22:15 sa više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama i naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i s mačetom u rukama, ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, među kojima i deca.

Uz pogrdne reči i psovke, razbijali su inventar, i onda daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobegli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.