Izvor: B92, 12.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opoziv zbog seks-skandala

Skoplje, Zagreb -- Konzul Hrvatske u Makedoniji Vladimir Badanjek povučen je krajem marta.

Istraga je pokazala prirodu konzulovih odnosa sa sedamnaestogodišnjim mladićem, a sve je počelo kada je Badanjek primio zahtev za izdavanje novog pusoša mladiću koji ima hrvatsko i makedonsko državljanstvo i koji se posle razvoda roditelja s majkom preselio iz Hrvatske u Makedoniju.

Iako Badanjek nije direktno zadužen za rešavanje takvih zahteva, on se tog dana upoznao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s maloletnikom, iz čijih je dokumenata jasno mogao videti da se radi o sedamnaestogodišnjaku, i pozvao na piće van službenih prostorija u Skopju. Mladić je nekoliko dana kasnije, posle drugog sastanka s konzulom, na insistiranje majke, priznao s kim je i gde bio, piše Nacional. Majka je sutradan obavestila ambasadora Hrvatske u Makedoniji Aleksandra Miloševića, koji je slučaj prosledio nadležnima. Majka je tražila kažnjavanje i zabranu daljeg kontakta konzula s mladićem, a uskoro je o svemu obavešten i mladićev otac.

Iz Ministarstva spoljnih poslova od roditelja je navodno traženo da slučaj bude rešen diskretno i bez medija, ali se vest proširila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.