Opljačkana rezidencija premijera Milanovića?

Izvor: Mondo, 04.Apr.2013, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana rezidencija premijera Milanovića?

Vila na Hvaru u kojoj po pisanju medija letuje porodica hrvatskog premijera Zorana Milanovića opljačkana je, a lopovi su načinili štetu od oko dve hiljade evra.

Na Hvaru je, između 31. marta i 2. aprila, za sada nepoznati provalnik ušao u prostorije objekta u vlasništvu Republike Hrvatske, odakle je odneo tri televizora i alat, šturo je saopštila splitska policija, dok mediji u Hrvatskoj saznaju da je u stvari opljačkana vila u kojoj letuje porodica hrvatskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zorana Milanovića.

Policija je navela, kako piše "Slobodna Dalmacija", da je pričinjena materijalna šteta od oko 15 hiljada kuna (oko dve hiljade evra), da traga za počiniocima i ukradenim stvarima.

List ocenjuje da policija želi da banalizuje događaj, a Antonela Lolić, portparolka splitske policije rekla je da je "u dogovoru sa Zagrebom" odlučeno da se medijima o ovom događaju ne govori apsolutno ništa više.

"Objekat u vlasništvu RH" u koji je provaljeno zapravo je državna rezidencijalna vila "Kovač" na Hvaru, poznatija kao Bakarićeva vila, u kojoj je prošlog leta odmarala porodica Milanovića.

Na jednospratnoj vili od oko 200 kvadrata, kao i na pripadajućem zemljištu, nema nikakvih nadzornih kamera niti nekog drugog osiguranja. O ugrađivanju videonadzora, kako list nezvanično saznaje, tek se nedavno počelo razmišljati.

Nekada je to bila rezidencija zasigurno najmoćnijeg hrvatskog političara u bivšoj Jugoslaviji, Vladimira Bakarića, kada su zabeležena dva "upada" u nju.

Bivša Bakarićeva rezidencija bila je omiljena i Stjepanu Mesiću koji je u njoj odsedao tokom svog desetogodišnjeg predsedavanja Hrvatskom. Nakon njegovog odlaska s te dužnosti čak je izbio i skandal jer je tražio da mu država i dalje omogući da sa svojom porodicom letuje u vili iako na to više nije imao pravo, piše Slobodna Dalmacija.

(Tanjug MONDO Foto Beta Arhiva)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.