Oluja koja juri ka Hrvatskoj: Potop u Splitu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja koja juri ka Hrvatskoj: Potop u Splitu (VIDEO)

Poplavili su Dioklecijanovi podrumi, stanovnici Sućidra su ostali bez električne energije, zapalile su se instalacije u ulici Put Plokita... Po putevima se prave ogromne lokve

Splićani se trenutno bore sa poplavama, jer se obilna kiša, koja od sinoć pada, zadržala na gradskim ulicama i napravila haos. Najgore je bilo u Dioklecijanovim podrumima, koji i inače poplave tokom svake jače kiše, ali vode ipak nije bilo dovoljno da bi je vatrogasci svojim pumpama izvukli. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Na Ulici Domovinskog rata, prema izlazu iz grada, stvorio se veliki bazen vode koji otežava prolazak, a stanovnici Sućidra su ostali bez električne energije. Vatrogasci su već sanirali požar na instalacijama u ulici Put Plokita, a stalno izlaze i na intervencije ispumpavanja vode.

Iz policije, koja zasad nema prijave o nemogućnosti prolaska putem, apelovali su na oprez u saobraćaju.

Prema podacima s Crometeo merne stanice u Splitu, u poslednja 24 časa palo je 57 litara kiše po kvadratnom metru, od čega 48 od ponoći.

Kako je izgledalo kada se nevreme samo približavalo Dalmaciji, pogledajte u narednom snimku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.