Ohridsko jezero pobesnelo: Poplava, polomljen most VIDEO

Izvor: B92, 17.Mar.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ohridsko jezero "pobesnelo": Poplava, polomljen most VIDEO

Skoplje -- Visoki talasi Ohridskog jezera izazvani jakim vetrom poplavili su priobalne delove Ohrida i Struge, preneli su lokalni mediiji.

Vetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi su dostizali dva metra. Poplavljena su šetališta i kafići u blizini obale.

Zatalasano jezero, koje je poslednjih dana iznad prirodnog minumuma, polomilo je drveni "Most želja", koji povezuje popularnu plažu „Kaneo“ sa centrom Ohrida.

Snažan vetar je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ohridu lomio i drveće, prijavljeno je više oštečenja na infrastrukturi i vozilmima u Ohridu i okolini.

Situaciju na Ohridskom jezeru, prati radna grupa Elem, kao i u opštinama Ohrid i Struga.

Pod naletima vetra krov jedne prodavnice je odleteo, ali niko nije povređen.

Zabeleženo je i da je jedan automobil oštećen kada je na njega palo drvo, kao i da je u drugom sličnom incidentu oštećena instalacija, što je uzrokovalo ometanje u snabdevanju strujom.

Navodi se i da će se pod uticajem ciklona nestabilno vreme u Makedoniji zadržati i sutra, a očekuje se još više padavina i jakih udara vetra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talasi od dva metra na Ohridskom jezeru!

Izvor: Mondo, 17.Mar.2018

Jako nevreme pogodilo je danas Ohridsko jezero, a snažan vetar napravio je velike talase koji su preplavili priobalne delove Ohrida i Struge, javili su lokalni mediiji...Foto: mondo.me ilustracija..Vetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi dva metra...Veliki deo kafića i restorana...

Nastavak na Mondo...

Ohridsko jezero poplavilo priobalje Ohrida i Struge

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2018

Visoki talasi Ohridskog jezera izazvani jakim vetrom poplavili su priobalne delove Ohrida i Struge, preneli su lokalni mediiji...Vetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi su dostizali dva metra. Poplavljena su šetališta i kafići u blizini obale...Zatalasano jezero, koje je poslednjih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.