Oglas u sarajevskoj štampi - na arapskom!

Izvor: Mondo, 17.Avg.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglas u sarajevskoj štampi - na arapskom!

Interesantan oglas u jednim sarajevskim dnevnim novinama privukao je danas pažnju čitalaca i korisnika društvenih mreža koji su šerovali fotografiju ovog oglasa za prijem u radni odnos.

Oglas je, naime, u celosti napisan na arapskom jeziku.

Samo naslov i e-mail adresa su na "domaćem jeziku", pa je moguće razumeti da je reč o oglasu za prijem u radni odnos, ali za sve ostalo potrebno vam je poznavanje arapskog jezika.

Poznato je da je proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godina ogroman broj Arapa doselio u BiH, mnogi od njih su kupili nekretnine, uglavnom u Federaciji, a ima slučajeva da se raspituju i za kuće i imanja na teritoriji Republike Srpske.

Saudijska Arabija kupuje Bosnu

O doseljavanju Arapa i sumnjivoj kupovini nekretnina mediji su ranije pisali.

U pojedinim delovima Sarajeva otvorene su brojne firme čiji nazivi su napisani na arapskom, pa nije isključeno da je neka od njih dala oglas u novinama u kojima traži radnike.

Arapi navalili u Bosnu, najviše iz Emirata

A kako je medijima svaki oglas dobrodošao, nije problem ni objaviti ga, iako je na, za većinu građana ove zemlje, nepoznatom jeziku.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KO RAZUME SHVATIĆE Oglas na arapskom u sarajevskoj štampi

Izvor: Blic, 17.Avg.2017

Interesantan oglas pojavio se u jednom sarajevskom dnevnom listu, a pažnju su mu posvetili i korisnici društvenih mreža...Oglas je napisan na arapskom jeziku, osim naslova i mejla...Poznato je da se proteklih godina veliki broj Arapa doselio u BiH, mnogi od njih su kupili nekretnine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.