Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena dostava vode u izbeglički kamp Vučjak kod Bihaća

Dostava vode u cisternama u improvizovani migrantski kamp "Vučjak" kod Bihaća, u kojem boravi nekoliko stotina migranata, obustavljena je danas, prvi put u poslednja četiri i po meseca.

Sekretar Crvenog krsta Bihać Selam Midžić potvrdio je za banjalučki portal Srpskainfo da će danas biti obustavljen i odvoz smeća.

"Znate sta znači ostati bez vode, to je katastrofa. Moramo naći neko rešenje za ove ljude", rekao je Midžić.

On je kazao da je "srećom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lepo vreme", ali da ne sme ni da pomisli šta će se desiti u tom kampu kada padne kiša i stigne zima.

Delegacija EU u BiH pozvala je pre nekoliko dana vlasti u Bihaću da odmah prestanu s prisilnim premeštanjem migranata u kamp "Vučjak", navodeći da taj prihvatni centar mora da bude zatvoren, jer je neuslovan.

"Ne samo da je to nesigurna, već je i nedostojna lokacija", navela je Delegacija EU u BiH.

Delegacija EU je upozorila da vlasti BiH "ne smeju da ugroze ljudske živote, s obzirom na dolazeću zimu" i da je EU spremna da pruži značajnu pomoć za unapređenje lokacija za smeštaj migranata.

EU je od 2018. godine obezbedila 34 miliona evra za smeštaj migranata, a ta podrška uključuje osiguravanje skloništa, hrane, vode, sanitarija, odeće, psiho-socijalne pomoći, kao i pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama u pet prijemnih centara, navodi se u saopštenju Delegacije EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PRIVREMENO REŠENJE Migranti u kampu Vučijak kod Bihaća DOBILI VODU (FOTO)

Izvor: Blic, 21.Okt.2019

Nakon što je gradonačelnik Bihaća, faktički, obustavio dovoz vode u migrantski kamp u Vučijaku, kao i odvoz smeća sa ove lokacije, ipak je nađeno privremeno rešenje za ovaj problem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.