OPOZICIJA NE PRIZNAJE IZBORE U CG: Hapšenja uticala na rezultat!

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA NE PRIZNAJE IZBORE U CG: Hapšenja uticala na rezultat!

Četiri opozicione partije dogovorile se da ne priznaju rezultat izbora u Crnoj Gori PODGORICA - Samo dan nakon održanih šarlamentarnih izbora, koalicija Ključ, Demokratski front. Demokratska Crna Gora i Socijaldemokratska partija neće priznati njihov rezultat. Lideri ovih stranaka tu odluku obrazlažu događajem koji je obeležio dan uoči izbora, kao i 16.oktobar-izborni dan, kada se, kako tvrde, desio pokušaj državnog udara što je prema njima uticalo na rezultat. Vest >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je uhapšeno 20 državljana Srbije zajedno sa bivšim komandantom Žandarmerije Bratislavom Dikićem koji su osumnjičeni da su imali nameru da zauzmu institucije, pucaju u narod, osvoje državni parlament i uhapse Mila Đukanovića, lidera DPS, stavilo je u drugi plan izjašnjavanje građana.- Rezultate ne treba priznati imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore, navodi se u saopštenju.Lideri partija su konstatovali da su pojedini mediji dan pre izbora najavili, a državni organi u nedelju saopštili da se tokom dana desio pokušaj državnog udara. Nezvanično, opozicija zahteva da nezavisna komisija sa predstavnicima međunarodne zajednice ispita sve činjenice u vezi sa ovim događajem, i narodu saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela.- Ne mogu zajedno saslušavanja, državni udari i slobodni izbori, smatra Slaven Radunović, jedan od lidera DF.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajednička odluka: Opozicija ne priznaje rezultate izbora!

Izvor: SandzakPress.net, 18.Okt.2016, 10:22

Koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate osporavaće rezultat nedjeljnih izbora, potvrđeno je “Vijestima”. Te partije dogovorile su da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat. Juče je, na izborni...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.