Nuklearka Belene košta više od 11 milijardi evra

Izvor: S media, 23.Mar.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearka "Belene" košta više od 11 milijardi evra

Bugarska partija Plava koalicija je saopštila da će izgradnja nove nuklearne elektrane Belene u toj zemlji koštati više od 11 milijardi evra, duplo više nego što je prvobitno najavljeno.

Kako je procenio kopredsednik partije Martin Dimitrov, na Institutu za tržišnu ekonomiju, cena električne energije u Bugarskoj će zbog toga biti povećana za skoro 50 odsto.

Lider Plave koalicije je ocenio i da je u oblasti seizmoloških rizika Belene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jedna od najopasnijih elektrana u EU.

Fabrika "Jura" gotova za mesec dana

Putin: Turska koči "Južni tok"

Ukrao automobil i u njemu unuku ministra kulture

Dimitrov je dodao da njegova partija smatra da je Belene ``trojanski konj Rusije sa ciljem da se preuzme bugarska energetika``.

Inače, istraživanje Alfa researć-a pokazalo je da je interesovanje Bugara za izgradnju nove nuklearke opalo u odnosu na period pre incidenta u japanskoj nuklearki "Fukušima 1".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Belene košta preko 11 mlrd. evra?

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 09:55

Sofija -- Bugarska partija Plava koalicija je saopštila da će izgradnja nove nuklearne elektrane Belene u toj zemlji koštati više od 11 milijardi evra...To je duplo više nego što je prvobitno najavljeno, procenjuje kopredsednik partije Martin Dimitrov...On naglašava da će cena električne energije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.