Novo suđenje za ubistvo Novakovića

Izvor: B92, 03.Nov.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje za ubistvo Novakovića

Skoplje -- Apelacioni sud u Bitolju ukinuo je presudu za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića, koji je na smrt pretučen u avgustu 2010. na trgu u Ohridu.

Sud je u celini prihvatio žalbu četvorice optuženih i za 10. novembar zakazao novo suđenje.

Trojica građana Ohrida, Mitre Kososki, Ilče Jonoski i Đoko Naumoski, su pred sudom u Prilepu bili osuđeni na kaznu zatvora od jedne do četiri godine, dok je srpski državljanin Dragan Đorđević, koji je nedostupan organima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gonjenja, u odsustvu osuđen na pet godina zatvora.

Njima se na početku sudilo za svirepo ubistvo, ali na ročištu pre izricanja presude delo je preinačeno za učešće u tuči koja predstavlja krivično delo, čime je otvorena mogućnost za manje kazne.

Advokat porodice Novaković, Predrag Ćirić, za makedonske medije je izjavio da je šokiran odlukom Apelacionog suda, ističući da je ona apsurdna i neprihvatljiva, jer se u njoj navodi da nema dovoljno dokaza da je prvooptuženi Kostoski svojim postupcima doprineo fatalnom ishodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.