Novi šamar Hrvatima: Zastava Istre na zgradi EP

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "šamar" Hrvatima: Zastava Istre na zgradi EP

Nakon "Živela italijanska Istra i Dalmacija" još jedan "šamar" Hrvatima došao je iz Evropskog parlamenta. Na zgradi EP u Briselu pojavila se zastava Istre.

Foto: Ilustracija MONDO

Pojava zastave dela hrvatske teritorije kao da je zasebna država a ne samo županija unutar Republike Hrvatske, izazvalo je u brojne reakcije korisnika društvenih mreža u Hrvatskoj.

Na fotografiji se vidi zastava Istre koja je okačena na jedan od prozora na zgradi Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << parlamenta.

To je čak komentarisao i hrvatski evroparlamentarac iz redova Istarske demokratske stranke, Ivan Jakovčić.

Došla maca...: "Živela italijanska Dalmacija!"

Jakovčić je napisao: "Istarska zastava na zgradi Evropskog Parlamenta! Home sweet home", prenosi sajt Istarski.

Neki od komentara na društvenim mrežama bili su i "Autonomija odmah! Ali šta nam je ostalo posle hrvatske 'privatizacije' ", "Naša koza", "Mate Balota, Mati" i mnoge druge.

Hrvatski istoričar zemljacima: Ipak ste vi idioti!

U Hrvatskoj je nedavno bila velika bura u javnosti nakon što je predsednik Evropskog parlamenta, Antonio Tajani, na jednom komemorativnom skušu italijanskim (civilnim) žrtvama u Drugom svetskom ratu rodnoj Italiji prisutne pozdravio sa "Živela italijanska Istra" i "Živela italijanska Dalmacija".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.