Nove smene ministara u Rumuniji

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove smene ministara u Rumuniji

Rumunska vladajuća Socijaldemokratska partija smenila je šest ministara.
Lider Socijaldemokrata Liviju Dragnea želi da ojača upravljanje vladom nakon što je bio kritikovan zbog svog stila "vladanja" i zbog korupcije, preneo je AP.
Tokom sastanka partija je glasala za smenu ministara saobraćaja, ekonomije, rada, kulture, razvoja, sporta i komunikacija.
Dragneova saveznica Lija Olguta Vasilesku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je bila ministarka rada, sada je ministarka saobraćaja, a drugi smenjeni ministri su ostali bez funkcija.
Ministar odbrane Mihai Fifor podneo je ranije danas ostavku.
Pored njega ostavku je podnela i i gradonačelnica Bukurešta Gabrijela Firea.
Firea, koja je optužila Dragneu da vodi partiju na proizvoljan način, podnela je ostavku nakon najava da će je partija smeniti.
Vjorika Dančila postala je premijerka u januaru, ali s malim izvršnim ovlašćenjima, dok u stvari vladu vodi Dragnea, navodi agencija.
Dragnea, naime, ne može i zvanično da bude premijer zbog optužbi za krađu glasova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smena ministara u Rumuniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018

Rumunska vladajuća Socijaldemokratska partija smenila je danas šest ministara...Tokom sastanka partija je glasala za smenu ministara saobraćaja, ekonomije, rada, kulture, razvoja, sporta i komunikacija...Dragneova saveznica Lia Olguta Vasilesku koja je bila ministarka rada, sada je ministarka saobraćaja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.