Nova faza odnosa sa Tiranom

Izvor: Studio B, 04.Mar.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova faza odnosa sa Tiranom

Srbija i Albanija su, u novoj fazi odnosa, spremne da unaprede saradnju, konstatovano je na večerašnjem sastanku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i albanskog premijera Edija Rame.

Gojković i Rama su, na sastanku u Tirani, ocenili da su odnosi Srbije i Albanije od prvorazrednog značaja za ukupne odnose i jačanje stabilnosti u regionu.

Gojković je rekla da je primarni interes unapređenja odnosa dve države ostvarenje boljeg života dva naroda i istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da saradnja šalje poruku regionu i Evropskoj uniji da Srbija i Albanija garantuju stabilnost Zapadnog Balkana.

Rama je naveo da se Srbija i Albanija ne slažu oko svega, ali da je važno da postoji solidna osnova slaganja, kako bi obe zemlje i region išli napred. On je istakao da lekciju, koju nas je naučila istorija, treba iskoristiti za budućnost, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.