Nova evropska rezolucija o BiH protiv Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova evropska rezolucija o BiH protiv Srpske

Pred evropskim parlamentarcima uskoro će se naći nova rezolucija o BiH, čiji je autor Kristijan Dan Preda, a njen nacrt pokazuje da je u ključnim pitanjima usmerena protiv stavova i politike Republike Srpske.

Preda, koji je izvestilac Evropskog parlamenta za BiH, u tekstu koji je predložio o dva veoma važna pitanja - popisu stanovništva i odluci Ustavnog suda BiH u vezi sa Danom Republike, iskazao je stavove koji su direktno protiv Republike Srpske, piše „Glas >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srpske“.

Na nacrt rezolucije upućeno je gotovo 300 amandmana, najviše od strane hrvatskih poslanika i Haralda Vilimskog iz Slobodarske partije Austrije.

Vilimski, u jednom od amandmana, navodi da se referendum o Danu Republike odnosio na područje za koje su nadležni entiteti i da Evropski parlament priznaje volju građana Srpske da izraze stav o zakonima i institucijama nametnutim dekretima visokog predstavnika koji narušavaju vladavinu prava i Dejtonski sporazum.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rezolucija protiv RS pred evropskim parlamentarcima

Izvor: Blic, 23.Jan.2017

Pred evropskim parlamentarcima uskoro će se naći nova rezolucija o BiH, čiji je autor Kristijan Dan Preda, a njen nacrt pokazuje da je u ključnim pitanjima uperena protiv stavova i politike RS, prenosi RTRS...Preda, koji je izvestilac Evropskog parlamenta za BiH, je u tekstu koji je predložio o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.