Ništa od optužbe za terorizam protiv 11 od 20 Srba

Izvor: Mondo, 31.Okt.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od optužbe za terorizam protiv 11 od 20 Srba

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo odustalo je od optužbe za terorizam protiv 11 osumnjičenih od 20 državljana Srbije uhapšenih pod sumnjom da su u izbornoj noći planirali upad u zgradu Skupštine Crne Gore i zarobljavanje Mila Đukanovića.

Foto: MONDO/Goran Sivački

Kako je listu "Dan" potvrđeno u Tužilaštvu, u naredbi za sprovođenje istrage 11 osumnjičenih se sada tereti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za stvaranje kriminalne organizacije, a terorizam se u vezi s njima ne pominje.

Za terorizam u pokušaju osumnjičeni su Bratislav Dikić, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić koji je u bekstvu.

Advokat osumnjičenog Srboljuba Đorđevića, Vaso Bečanović, kazao je da se 11 lica koja su u pritovoru, terete za stvaranje kriminalne organizacije.

"Osumnjičeni Bratislav Dikić, Hristina Hristić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se za terorizam u pokušaju, dok se 11 lica koja su u pritvoru terete za stvaranje kriminalne organizacije", rekao je Bečanović.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je saopštio je da je slobode lišeno 20 državljana Srbije za koje postoji sumnja da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

11 uhapšenih u Crnoj Gori neće biti optuženi za terorizam

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016

PODGORICA - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo odustalo je od optužbe za terorizam protiv 11 osumnjičenih da su u izbornoj noći planirali upad u zgradu Skupštine i hapšenje premijera Mila Đukanovića, pišu crnogorske novine "Dan"...U tužilaštvu je rečeno da se u naredbi za sprovođenje istrage...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.