Nikolić se meša u državnu politiku Crne Gore

Izvor: Mondo, 27.Dec.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić se meša u državnu politiku Crne Gore"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se izjavom o evropskim i NATO aspiracijama Crne Gore ozbiljno meša u crnogorsku državnu politiku, ocenio je predsednik Filip Vujanović.

Foto: Vlada Crne Gore

Nikolić je kazao da prijateljstvo Srbije od Crne Gore nije uzvraćeno i da kritiku Crnoj Gori nije odćutao, jer se nije uzdržavao kritike ni drugima pa neće ni Crnoj Gori.

Vujanović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, smatra da javnu raspravu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o ovome treba preseliti na personalnu ravan i dodatno se međusobno razjasniti u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i bliskih naroda.

Prema njegovim riječima, takvi odnosi podrazumevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i nemešanje u unutrašnja pitanja.

“A predsednik Nikolić se izjavom o evropskim i NATO aspiracijama Crne Gore, čime kako to gospodin Nikolić konstatuje “svesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka“ i ocenom naših državnih odluka u tom povodu, ozbiljno meša u našu državnu politiku”, ocenio je Vujanović.

On je dodao da veruje da upućivanje ličnih uvreda njemu i predsedniku Vlade nije bilo namerno.

Upitan da li ovo može uticati na odnose državnih rukovodstava Crne Gore i Srbije, Vujanović je odgovorio odrično.

“Apsolutno ne. Iskreno se nadam da će predsednik Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi svoju državnu politiku i da će prestati da lično vređa one koji tu politiku vode”, naveo je Vujanović.

On je dodao da se iz njegove i reakacije predsednika Vlade vidi, da se oni nisu mešali u vođenje državne politike Srbije i da nisu nikoga uvredili.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.