Nevreme protutnjalo Hrvatskom (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 30.Jul.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme protutnjalo Hrvatskom (VIDEO)

Delovima Hrvatske i Zagrebom, protutnjalo snažno nevreme sa olujnim vetrom i jakom kišom. Tokom popodneva u prekidu bio vazdušni saobraćaj nad celom Hrvatskom. U Istri pala četvrtina prosečne količine kiše za celu godinu.

Kako prenosi Beta, zbog obilne kiše saobraćaj je bio otežan širom Zagreba, a na širem gradskom području jak vetar lomio je grane. 
Hrvatski mediji su javili da je zbog jakog nevremena jedno vreme tokom popodneva bio je prekinut vazdušni saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nad celom Hrvatskom, koji je ponovo uspostavljen oko 17 časova.
Vatrogasci grada Zagreba i dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su posle nevremana više od 60 intervencija ispumpavanja vode, i to pretežno u istočnom delu grada.
Na terenu je još 20 ekipa i intervencije su u toku.

 
Dinamovim stadionom na Maksimiru prohujala je “pijavica” koja je oštetila reflektore i tunel kojim igrači izlaze na teren. Rušila je golove i nosila klupe za rezervne igrače.
Kako javlja portal index.hr, nevreme je bilo zahvatilo i ostatak severozapadne Hrvatske.  U Koprivnici se takođe zacrnelo, a u Čakovcu je padao led veličine graška.
Kišno nevreme pogodilo je i Dalmaciju, posebno područje Zadra gde su poplavljene brojne ulice. Jaka kiša i olujni jugo, “spojio” je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše Antena Zadar.
Državni hidrometeorološki zavod saopštio je da su od juče u 7 časova do jutros u 7 na Silbi i u Istri pale rekordne količine kiše. Tako je na Silbi palo 217 litara po metru kvadratnom, a u Istri 294. To je, kako prenose lokalni mediji, gotovo četvrtina prosečne količine kiše za celu godinu.
Jutros je “Jadrolinijin” brod “Prizna” u Pašmanskom kanalu spasao brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolisano plutao nošen olujnim vetrom, i uspešno je odvezen u luku Biograd.
Izvor: RTS
 
The post Nevreme protutnjalo Hrvatskom (VIDEO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.