Napeto u Egeju, sudar grčkog i turskog patrolnog broda

Izvor: RTS, 13.Feb.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napeto u Egeju, sudar grčkog i turskog patrolnog broda

Turski patrolni brod namerno se zabio u grččko plovilo i naneo mu veliku štetu, javila je grčka televizija Skaj, navodeći da su Turci "želeli da potope" to plovilo. Incident je usledio posle novih napetosti između Ankare i Atine.
Kako navode grčki mediji, patrolni čamac turske Obalske straže udario je u sličan grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brod nedaleko od nenaseljenog ostrva Imia. U ovom incidentu nije bilo povređenih, a grčki patrolni čamac je ozbiljno oštećen.

Grčka vlada odmah je najavila da će braniti teritorijalni suverenitet.
Imia je grčko ostrvo, ali Turska tvrdi da nad čitavim nizom ostrva nedaleko od turskih ostrva "nije utvrđen suverenitet".
Incident kod ovog ostrva usledio je svega nekoliko dana pošto je flotila turske mornarice zaustavila italijansku platformu za istraživanje nafte nedaleko od Kipra.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.