Načelnik Srebrenice: Vlasti RS maltretiraju povratnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Srebrenice: Vlasti RS maltretiraju povratnike

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković danas je optužio vlasti Republike Srpske da, tvrdeći da sprovode istragu o islamskim ekstremistima, maltretiraju muslimanske povratnike.

Duraković je izjavio da su srpski policajci, koji nisu iz Srebrenice, upali u kuće muslimanskih povratnika i izvršili hapšenja.

Terorizam je ozbiljan svetski problem i svi moramo da se borimo protiv njega, ali to ne možete koristiti kao opravdanje za slanje maskiranih naoružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi da pretresaju kuće muslimana i hapse bez ikakvih dokaza, rekao je Duraković.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je izrazio zabrinutost, uz tvrdnju da je policija u Srebrenici prekršila svoja ovlašćenja.

Nećemo dozvoliti maltretiranje povratnika, uz opravdanje o borbi protiv terorizma, izjavio je Izetbegović, javlja AP.

Policija Republike Srpske je u sredu uhapsila 30 osoba, zbog sumnje da su povezane sa islamskim terorizmom.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da će 11 uhapšenih biti predato tužilaštvu, jer je kod njih pronađeno oružje, uniforme, propagandni materijal i zastave sa arapskim natpisima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.