Na Romaniji već danima bukte požari

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Romaniji već danima bukte požari

Već nekoliko dana na obroncima Romanije gori šuma. Gašenje je prekinuto večeras i biće nastavljeno sutra ujutro potvrđeno je za RTRS iz Civilne zaštite opštine Pale. Nepristupačan teren otežavao je posao vatrogascima.
Jugoistočna strana Romanije gori danima. Prema rečima meštana iz okolnih sela, sinoć se dizao veliki plamen u podnožju. Nakon intervenicije helikoptera i prosipanja vode požar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je lokalizovan i sad se samo može videti dim.

U poslepodnevnim časovima u gašenje požara uključio se helikopter Oružanih snaga BiH, koji je u šest naleta ispustio velike količine vode nad žarištem požara.
Zgarište večeras nadleće i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske. Iz Civilne zaštite su potvrdili da nema opasnosti po ljude i okolna naselja.
Požari na više lokacija, sa manjim ili većim intezitetom tinjaju već nekoliko dana.
Požar na lokalitetu Majdani, na Romaniji zahvatio je površinu od 10 hektara, obraslu crnogoričnom šumom. U nadležnim službama sa zebnjom očekuju noć jer, ako se požar proširi ka Ravnoj Romaniji, biće još teže prići i gasiti vatru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gori Romanija: Gašenje vatre otežava nepristupačan teren

Izvor: B92, 27.Okt.2019

Gašenje požara na obroncima Romanije prekinuto je večeras i biće nastavljeno sutra ujutro potvrđeno je za RTRS iz Civilne zaštite opštine Pale...Nepristupačan teren otežavao je posao vatrogascima. U poslepodnevnim časovima u gašenje požara uključio se helikopter Oružanih snaga BiH, koji...

Nastavak na B92...

POŽAR PRETI SOKOLCU Helikopter Oružanih snaga BiH gasio vatru koja bukti danima na Romaniji

Izvor: Blic, 28.Okt.2019, 17:02

Angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara na obroncima planine Romanije u blizini sela Stajna bilo je od velike pomoći pripadnicima Civilne zaštite i vatrogasnih službi, što su potvrdile i civilne strukture, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane u Savetu ministara u tehničkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.