NDP podnela krivične prijave protiv Softića i Izetbegovića

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDP podnela krivične prijave protiv Softića i Izetbegovića

Predsednik NDP-a Dragan Čavić potvrdio je da je ova stranka podnela krivičnu prijavu protiv Sakiba Softića zbog lažnog predstavljanja pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i Bakira Izetbegovića, zbog štete nanete usvanom kapacitetu BiH.
Čavić je na konferenciji za novinare postvio pitanje validnosti presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid iz 2007.

"Jer odluka kojom je Softić imenovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za agenta nikada nije objavljena u Službenom glasniku BiH. Dakle, ni tada Softić nije ima pravo da se predstavlja kao agent BiH", naveo je Čavić.
Prema njegovim rečima, Izetbegović je počnio krivično delo službenog položaju jer je okupio neformalnu grupu i podstrekivao Softića da preda zahtev za reviciju.
"Pružili smo dokaze da je zloupotrebio položaj. Naneo je nepopravljivu štetu BiH i teško oštetio one koje smatraju da su žrtve rata u BiH. Zatvorio je vrata validnom procesu, onemogućio je da Predsedništvo o ovome raspravlja", kazao je Čavić.
Naveo je i da su angažovani uticajni pravnici, koji imaju iskustvo kada je u pitanju rad Međunarodnog suda pravde.
"Ove prijave treba da budu shvaćene kao pokušaj da se pravna pitanja rešavaju na pravni način i u pravnim ustanovama. Podneli smo prijave, jer želimo da zaštitimo ustavnost BiH i da utvrdimo potpunu nelegitimnost Sakiba Softića, ali ne samo u ovom slučaju, nego i u 2007. godini, jer odluka kojom je imenovan od strane Predsedništva BiH nikada nije postala pravosnažna", zaključio je Čavić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NDP podnio krivične prijave protiv Izetbegovića i Softića

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2017

BANJALUKA – NDP je podnio krivačne prijave protiv Sakiba Softića i Bakira Izetbegovića zbog lažnog predstavljanja i potstrikivanja na nezakonito djelovanje, rekao je Dragan Čavić, lider NDP-a...Osim što je namjera, da, kako je rekao, zaštiti pravni poredak BiH, namjera je i da se ospori presuda...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Komentar: Mudrost

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2017

I prošle nedelje je u regionu bilo napeto kao u mideru. U tom stilu je i izjava hrvatske predsednice da "lijepa njihova" neće skidati gaće ni pred kime I prošle nedelje je u regionu bilo napeto kao u mideru. U tom stilu je i izjava hrvatske predsednice da "lijepa njihova" neće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.