Mur: Entiteti ne mogu da održe referendum i tačka

Izvor: RTS, 10.Sep.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: Entiteti ne mogu da održe referendum i tačka

Stav međunarodne zajednice je i stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i odnosi se na to da entiteti ne mogu da održe referendume o državnim nadležnostima i tačka, poručio je šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur.
Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske odbacio veto Bošnjaka na odluku entitetskog parlamenta o raspisivanju referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, Mur smatra važnim sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministara pravde u okviru strukturalnog dijaloga u Briselu, prenosi Tanjug.
"Referendum nije put niti opcija. Ozbiljni ljudi to znaju. Sastanak u Briselu daleko je važniji od odluke Ustavnog suda RS", zaključio je Mur u izjavi za Dnevni avaz.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 15. jula odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.
Prema odluci parlamenta referendumsko pitanje glasi "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".
Inače, danas se u Briselu održava ministarski sastanak u okviru strukturalnog dijaloga o pravosuđu između Evropske unije i BiH, čiji je domaćin evropski komesar za za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mur: Entiteti ne mogu da održe referendum i tačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2015

Stav međunarodne zajednice je i stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i odnosi se na to da entiteti ne mogu da održe referendume o državnim nadležnostima i tačka, poručio je šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur...Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske odbacio veto Bošnjaka na odluku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.