Morion isteran iz Potočara

Izvor: B92, 03.Sep.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morion isteran iz Potočara

Srebrenica -- Francuski general Filip Morion danas je isteran iz Memorijalnog centra Potočari pošto ga majke stradalih Bošnjaka smatraju odgovornim jer nije sprečio genocid.

"Srebreničke majke" mu nisu dozvolile da oda poštu Bošnjacima stradalim u zločinu koji je počinjen 1995. godine.

Predsednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović izjavila je da je general Morion najavio posetu, ali da su one odgovorile da je on nepoželjan u Potočarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nije se smeo sastati s nama i došao je ovde pre nego što je bilo najavljeno. Kad smo ga videle u Memorijalnom centru isterale smo ga. Ovo je naše hodočašće, a nije mesto gde treba da dolaze oni koji su odgovorni za genocide.

Morion je jedan od onih koji je mogao sprečiti genocid, a nije to učinio. Otišao je bez reči put Bratunca i ne znamo gde će kasnije biti", prenela je agencija Fena izjavu Hatidže Mehmedović.

Francuski general Morion je devedesetih godina bio komandant UNPROFOR-a i mnogi Bošnjaci ga optužuju da nije sprečio zločin u Srebernici i da je "prosrpski propagandista".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.