More kod Dubrovnika puno fekalija

Izvor: Mondo, 27.Jun.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

More kod Dubrovnika puno fekalija

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je danas javnost da je na plaži Srebreno u župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog zagađenja mora fekalijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.

Foto: MONDO portal.

Iz županije su naveli, prenosi portal Indeks, da je prema obaveštenju Zavoda za javno zdravstvo utvrđeno da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u župi dubrovackoj, uzorkovanog 26. juna, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki parametar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ešerihia koli.

Oni su dodali da će se, u skladu sa Uredbon o kvalitetu mora za kupanje, uzimanje uzoraka mora ponavljati do prestanka zagašenja, a da je o zagađenju obaveštena Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije.

Ubiće nas plastika - katastrofa u boci (VIDEO)

S obzirom na to da uzorci mora na plaži Srebreno u župi dubrovačkoj, zbog zagađenja fekalnog porekla, ne udovoljavaju uslovima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obaveštenja, napominju iz Dubrovačko-neretvanske ?upanije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

More kod Dubrovnika puno fekalija, ne preporučuje se kupanje

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2019

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je danas javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog zagađenja mora fekalijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

More kod Dubrovnika zagađeno fekalijama, ne preporučuje se kupanje

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2019

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je javnost da je na plaži Srebreno, u Župi dubrovačkoj, došlo do zagađenja mora fekalijama...Prema obaveštenju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 27. juna 2019. godine, tokom trećeg ispitivanja mora, utvrđeno je da rezultati...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.