Mitrović: Nepoznata sudbina 1.820 nestalih Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Nepoznata sudbina 1.820 nestalih Srba

SARAJEVO - Predsednik organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović upozorio je da će sudbina 1.820 Srba, koji se već 13 godina vode kao nestali, biti teško rasvetljena zbog opstrukcija u radu Instituta za traženje nestalih BiH.

"Imamo podatke da postoji više od stotinu masovnih grobnica na području muslimansko-hrvatske Federacije BiH, u kojima su posmrtni ostaci Srba, ali novoformirani institut ništa ne preduzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ekshumaciji i identifikaciji tela ubijenih", rekao je Mitrović.

On je dodao da se obraćao i Tužilaštvu BiH koje po tom pitanju nije ništa uradilo i da je time pokazalo da nije zainteresovano za srpske žrtve.

"Aktuelnim bošnjačkim vlastima ne odgovara pronalaženje srpskih žrtava jer bi tada pala u vodu njihova teorija plasirana međunarodnim zvaničnicima da su samo Bošnjaci žrtve u proteklom ratu", rekao je Mitrović.

On je zatražio da Vlada RS ponovo aktivira rad Komisije za traženje nestalih koja je u proteklom periodu pronašla i identifikovala više od 3.400 tela nestalih Srba, a koja je ugašena pre osam meseci osnivanjem Instituta za nestala lica BIH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.