Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolija SPC u Crnoj Gori pozvala na mir

Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve apelovala je na sve ljude u Crnoj Gori, naročito omladinu da sačuvaju dostojanstvo i mir.

"Jedino u miru možemo razgovarati i graditi budućnost i svoju i države Crne Gore. Zabrinjava nas mržnja koja dolazi od pojedinaca, ali u njoj prepoznajemo neodgovorno ponašanje onih koji treba danas da budu najodgovorniji u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da je, posle izjava "s najviših državnih adresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jasno da su konflikt, mržnja i sukobi poslednje oružje u njihovoj borbi protiv naroda".

Mitropolija ukazuje da Crkva javno osuđuje svako nasilje, ma od koga ono dolazilo.

"Molimo se Bogu da nam se ne dese ponovo krvne osvete... i da se ne povampiruje bratomržnja i bratoubilaštvo započeto u Drugom svetskom ratu. Ko raspiruje tu bratomržnju i izaziva nerede, taj je negator i države i budućnosti ovog naroda", saopštila je Mitropolija.

Poslednjih dana u Crnoj Gori se dogodilo nekoliko slučajeva nasilja, a predsednik Milo Đukanović je, govoreći o litijama koje organizuje Mitropolija zbog Zakona o slobodi veroispovesti, pozvao građane da ne učestvuju u tom "ludačkom pokretu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mitropolija SPC u Crnoj Gori pozvala na mir

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve apelovala je na sve ljude u Crnoj Gori, naročito omladinu da sačuvaju dostojanstvo i mir.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.