Izvor: RTS, 17.Apr.2021, 17:55

Milanović o "non pejperu": Ko god da je autor, prste dalje od BiH

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je priča o mirnom razlazu u Bosni i Hercegovini toliko neozbiljna, ali istovremeno i opasna da je ne treba stavljati čak ni na "non-pejper", ma od koga god dolazila.
Zoran Milanović je poručio da nema govora o razlazu BiH.

"Bilo kakvo miroljubivo razilaženje - Hrvatska do Drine, Beograd do Une - to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je veliko s..... Što se mene tiče, nema govora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o razlazu BiH", rekao je Zoran Milanović.
Milanović kaže da se nada da neslužbeni diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane, jer "objektivno ja njih dosta poštujem i mislim da nisu baš tak zalupani", kaže Milanović.
"Dolazi li to od njega (Janše) ili ne, to nemam pojma, ali bih rekao onome ko je autor toga da drži prste dalje od Bosne i Hercegovine", poručio je Milanović. 
Predsednik Slovenije Borut Pahor u petak je na konferenciji za novinare rekao da je privržen celovitosti BiH, da se protivi menjanju granica na Balkanu i da se zauzima za ubrzanje uključenja u Evropsku uniju svih država u regionu.
Slovenački premijer Janez Janša negirao je da je bilo kakav "non pejper" o tome poslao u Brisel, a njemu bliski mediji navode da su te optužbe pokušaj domaće opozicija da kompromituje premijera pre nego što Slovenija početkom jula preuzme predsedavanje EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milanović o non pejperu: Prste dalje od BiH

Izvor: Danas, 17.Apr.2021

Kad je u pitanju mirni razlaz u BiH, to je toliko neozbiljna i opasna tema da je ne treba stavljati čak ni na non paper, pa ko god to napravio, rekao je danas novinarima hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.